Sporiteľňa ČSOB ku koncu septembra so ziskom 1,2 mil. eur

Čistý zisk spoločnosti síce medziročne poklesol, no v obchodnej produkcii sa jej darilo

ČSOB stavebná sporiteľňa dosiahla ku koncu septembra čistý zisk 1,2 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to pokles o 21,4 %. Ako pre agentúru SITA povedala hovorkyňa ČSOB Zuzana Eliášová, pod medziročný pokles hospodárskeho výsledku sa v najväčšej miere podpísali zvýšené náklady na bankový odvod, ktorý sa v tomto roku platil súčasne s príspevkami do Fondu ochrany vkladov.

V uzatváraní nových obchodov sa však spoločnosti darilo. Ku koncu septembra uzatvorila 24,6 tis. nových zmlúv o stavebnom sporení v objeme cieľových súm 486,6 mil. eur. Počet zmlúv vzrástol o 14,6 % a objem o 18,1 %. Schválený objem úverov sa zvýšil zhruba o 4 % na 33,2 mil. eur.

Celková nasporená suma bola ku koncu septembra 189,8 mil. eur pri raste o 10,1 %. Vyplatené prostriedky na účely bývania vzrástli o 15,1 % na 58,6 mil. eur. „Výsledky ČSOB stavebnej sporiteľne vykazujú v tomto roku veľmi dobrý trend,“ komentovala Eliášová.

ČSOB stavebná sporiteľňa vznikla na Slovensku v júni 2000. Licenciu na činnosť stavebnej sporiteľne získala v októbri 2000 a svoje služby začala poskytovať 1. decembra 2000. Firma je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou ČSOB SR, ktorá patrí do belgickej skupiny KBC.

Súvisiace články

Aktuálne správy