V Bardejove rozšíria kanalizačnú sieť

Projekt za vyše 1,6 mil. eur dokončia do augusta 2015.

Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. v piatok v Bardejove odštartovala projekt Dobudovanie stokových sietí aglomerácie Bardejov. Projekt za vyše 1,6 mil. eur rieši dobudovanie kanalizácie v mestských častiach Bardejovská zábava, Poštárka, Pod Kalváriou, Kacvinská ulica a Pod Dubinami. S prípravnými prácami začali pred dvoma mesiacmi, projekt ukončia do augusta budúceho roku.

Investičný riaditeľ VVS Róbert Hézsely konkretizoval, že práce sú rozdelené do piatich častí. Projekt obsahuje vybudovanie takmer ôsmich kilometrov gravitačnej kanalizácie, dĺžka tlakovej kanalizácie bude merať 1 400 metrov, v rámci projektu postavia osem prečerpávacích staníc a vybudujú 237 nových prípojok s celkovou dĺžkou vyše 1 700 metrov. V prípravnom období od augusta stihli vytýčiť potrebné siete, prvý výkop začnú na budúci týždeň. V prvej etape sa bude robiť kanalizácia v časti Pod Kalváriou a na Kacvinskej ulici, nasledovať bude Bardejovská Zábava. V budúcom roku môžu s rozkopávkami počítať obyvatelia v časti Poštárka a Pod Dubinami.

Výška nenávratného finančného príspevku z Kohézneho fondu Európskej únie v rámci Operačného programu Životné prostredie a zo štátneho rozpočtu prekračuje sumu 1,5 mil. eur. Zhotoviteľom stavby sú Inžinierske stavby, a.s. Košice.

Mesto Bardejov s počtom 33 450 obyvateľov má vybudovanú stokovú sieť v celkovej dĺžke 93 360 metrov, na ktorú je napojených zhruba 31 500 obyvateľov. Cieľom projektu je dobudovanie kanalizácie v meste, zníženie nepripojených domácností na verejnú kanalizáciu a tiež bezpečné odvádzanie odpadových vôd do čističky.

Minister životného prostredia Peter Žiga tiež v piatok informoval, že v Bardejove pripravujú aj protipovodňové opatrenia, na ktoré vyčlenili 5,5 mil. eur. V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie, s prácami chcú začať vo februári budúceho roka.

Agentúra SITA k správe vydá aj zvukovú správu.

Súvisiace články

Aktuálne správy