Uniqa poisťovňa s polročným poistným za takmer 57 mil. eur

V medziročnom porovnaní je nárast o 3,2 %

Uniqa poisťovňa dosiahla v prvom polroku poistné na úrovni takmer 57 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to podľa vyjadrení firmy nárast o 3,2 %. V klasickom platenom životnom poistení rástla o 5,6 % na 15,6 mil. eur a v neživotnom poistení o 7,1 % na 40,9 mil. eur.

Spoločnosť Uniqa podľa jej vyjadrení dosiahla v minulom roku viacero úspechov a v tomto trende pokračovala aj naďalej. Etablovala sa aj v priemyselnom segmente, pričom poistenie veľkých priemyselných rizík vzrástlo o 19 %. Poistenie domácností a nehnuteľností rástlo o zhruba 22 %. „Za dobrými výsledkami nezaostávalo ani poistenie motorových vozidiel, v havarijnom poistení sa trhový podiel priblížil k 11 %,“ uviedla firma.

Uniqa poisťovňa je univerzálna poisťovňa poskytujúca široké spektrum poistných produktov v oblasti životného aj neživotného poistenia. Pôsobí na slovenskom poistnom trhu od roku 1990, keď bola založená pod názvom Poisťovňa Otčina. V roku 2001 sa na základe rozhodnutia koncernu Uniqa Group zmenilo obchodné meno na Uniqa poisťovňa. V súčasnosti je koncern prostredníctvom svojich dcérskych spoločností zastúpený v 19 európskych krajinách.

Súvisiace články

Aktuálne správy