ŽSR chcú dobudovať infraštruktúru v Tepličke za 5,3 mil. eur

Železnice Slovenskej republiky plánujú vybudovať protihlukovú clonu a doplniť železničnú infraštruktúru v zriaďovacej stanici Žilina Teplička.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vyhlásili verejnú súťaž na vybudovanie protihlukovej clony a doplnenie železničnej infraštruktúry v zriaďovacej stanici Žilina Teplička. Predpokladaná cena prác plánovaných na štyri mesiace je 5,269 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Ako informoval štátny správca železničnej infraštruktúry, dôvodom výstavby je zníženie hladiny hluku z prevádzky zriaďovacej stanice v obci Mojš a zlepšenie pracovných podmienok pre jej zamestnancov. Železnice plánujú investíciu financovať z peňazí Európskej únie a zo štátneho rozpočtu.

Otváranie ponúk je plánované 17. decembra. Uchádzači majú preukázať, že v rokoch 2009 až 2013 uskutočnili aspoň jednu rovnakú, alebo podobnú stavbu s nákladmi viac ako 4 mil. eur. Požadovaná hodnota minimálne jednej realizovanej zmluvy na výstavbu protihlukovej clony je vyše 100 tis. eur.

Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. ŽSR majú základné imanie 800,17 mil. eur, spravujú a prevádzkujú železničnú infraštruktúru, vrátane 3 600 kilometrov tratí.

Súvisiace články

Aktuálne správy