Lufthansa znížila svoju prognózu zisku v roku 2015

Nemecké aerolínie v budúcom roku očakávajú prevádzkový zisk "výrazne vyšší" ako 1 mld. eur, pričom predchádzajúca prognóza počítala so ziskom vo výške 2 mld. eur.

Nemecké aerolínie Lufthansa znížili vo štvrtok svoju prognózu zisku v roku 2015 pre nestabilný vývoj globálnej ekonomiky. Ide už o druhé zníženie prognózy v tomto roku. Najväčšie aerolínie v Európe podľa tržieb uviedli, že v budúcom roku očakávajú prevádzkový zisk „výrazne vyšší“ ako v tomto roku. V roku 2014 by mal byť zisk podľa dopravcu na úrovni 1 mld. eur. Spoločnosť Lufthansa o ďalších detailoch neinformovala.

Predchádzajúca prognóza počítala v roku 2015 so ziskom vo výške 2 mld. eur. Prognóza na tento rok sa nezmenila, pričom zahŕňa aj náklady na úrovni 170 mil. eur, ktoré spoločnosti vyplynuli zo série štrajkov pilotov. Odborový zväz nemeckých pilotov Vereinigung Cockpit chcel štrajkom dosiahnuť, aby Lufthansa naďalej umožnila odchádzať pilotom do dôchodku vo veku 55 rokov, pričom by poberali 60 percent výšky svojho platu, kým sa im nezačne riadna penzia.

Firma zároveň informovala, že jej prevádzkový zisk za tretí kvartál dosiahol 735 mil. eur pri tržbách 8,46 mld. eur. Zisk tak prekonal očakávania analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí prognózovali, že bude na úrovni 709 mil. eur pri tržbách 8,26 mld. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy