Prevádzkový zisk firmy Samsung výrazne klesol

Prevádzkový zisk juhokórejskej spoločnosti Samsung sa v treťom kvartáli v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roku znížil o 60,1 % na 4,1 bil. juhokórejských wonov (KRW). Je to najhorší výsledok za viac než tri roky. Tieto údaje sú však v súlade s októbrovou prognózou. V rokoch 2012 a 2013 bola motorom rastu ziskov spoločnosti Samsung divízia smartfónov. V treťom kvartáli však zisk tejto divízie oslabil na 1,75 bil. KRW. To je najnižšia úroveň od druhého kvartálu 2011. V rovnakom období predchádzajúceho roku bol vo výške 6,70 bil. KRW.

Spoločnosť Samsung Electronics plánuje pozmeniť produktovú líniu svojich smartfónov a viac sa zamerať na oblasť smartfónov strednej a nižšej kategórie. Spoločnosť Samsung je na globálnom trhu so smartfónmi líder. Jej podiel na trhu však medzi júlom a septembrom klesal tretí kvartál po sebe. Spoločnosť chce zvýšiť konkurencieschopnosť v oblasti cien.

Samsung Electronics pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Tá má v Galante od roku 2002 najväčší závod na výrobu LED televízorov v Európe.

(1 EUR = 1 333,04 KRW)

Súvisiace články

Aktuálne správy