Firma IBM sa dohodla na spolupráci so spoločnosťou Twitter

Údaje zo sociálnej siete Twitter zahrnie spoločnosť IBM do svojich analýz, ktoré majú klientom pomôcť urobiť podnikateľské rozhodnutia

Spoločnosť IBM bude spolupracovať so sociálnou sieťou Twitter v oblasti analýzy dát. IBM bude využívať údaje z príspevkov na sieti Twitter, čo by jej malo pomôcť formovať podnikateľské rozhodnutia. Firma bude pomáhať spoločnostiam predpovedať trendy a spotrebiteľskú dôveru týkajúcu sa produktov a značiek. O partnerstve so spoločnosťou Twitter informovala firma IBM v stredu.

„Údaje sú fenoménom našich čias,“ povedala šéfka IBM Ginni Romettyová. Firma IBM má v pláne ponúkať údaje spoločnosti Twitter v rámci svojich analytických služieb. „Toto je veľký míľnik pre Twitter,“ uviedol šéf firmy Dick Costolo. „IBM prináša unikátnu schopnosť integrácie komplexných systémov a dát. To pomôže klientom robiť lepšie podnikateľské rozhodnutia,“ doplnil Costolo.

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje služby viac ako sto rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách a zamestnáva viac ako 430 tisíc zamestnancov. Na Slovensku aktívne funguje od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko, s. r. o. vznikla 7. decembra 1992.

Súvisiace články

Aktuálne správy