Projekt nášho tímu ukazuje cestu pri organizovaní trhu práce

Bratislava 29. októbra (TASR)– Ak nechceme posúvať vek odchodu do dôchodku ďalej, až na 70 rokov, mala by sa čo najskôr zmeniť štruktúra vzdelávania na vysokých školách. Poukazuje na to projekt Ekonomického ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV), ktorý dnes v Bratislave prezentoval tím vedeckých pracovníkov pod vedením Menbere Workie Tiruneha a Miroslava Štefánika.
„Cieľom projektu, ktorý sme ukončili, je poukázať na potreby trhu práce na Slovensku do roku 2025. Upozorňujeme na profesie, ktoré majú budúcnosť a absolventom pomôžu uplatniť sa na trhu práce. Mal by pomôcť aj zamestnávateľom a pracovným agentúram pri plánovaní rekvalifikačných kurzov,“ priblížil jeden zo šéfov tímu profesor Menbere Workie Tiruneh. Ako poznamenal, stále sa diskutuje o tom, či štát by mal ďalší vývoj predvídať, alebo ponechať to na trhový mechanizmus. „Dobre vieme, že trh zlyhal, dôkazom je prebiehajúca globálna hospodárska kríza s masívnou nezamestnanosťou vo svete,“ konštatoval Tiruneh. Preto vedecký tím Ekonomického ústavu SAV dospel k záveru, že nie je možné ponechať na trhu, aby krízu vyriešil. „Veľmi dôležitá je aj úloha hospodárskej politiky, jej nastavenia tak, aby nerovnováha na trhu nebola neudržateľná,“ povedal Tiruneh.
Do roku 2015 porastie ponuka na slovenskom trhu práce, keď bude aktuálne zamestnaných 2,753 milióna ekonomicky aktívnych osôb. Potom, v dôsledku starnúcej populácie, môžeme očakávať relatívne razantný pokles. Cieľom projektu je preto šíriť výsledky výskumov ďalej na pôde univerzít, do škôl, štátnym orgánom. „Vývoj budeme sledovať ďalej, niektoré závery zaktualizujeme. V prípade záujmu sme pripravení spolupracovať aj s orgánmi verejnej správy,“ dodal Tiruneh.

Súvisiace články

Aktuálne správy