Ceny ropy rastú, americká WTI sa obchoduje okolo 81,80 USD za barel

Ceny ropy pokračujú v raste po utorkovom (28. 10.) zvýšení. Cena americkej ropy WTI smeruje k úrovni 82 USD (64,32 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s decembrovým kontraktom sa dnes ráno 7.30 SEČ predával po 81,80 USD. To je o 38 centov viac ako v utorok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas utorka posilnil o 42 centov alebo 0,5 % a uzavrel na 81,42 USD za barel. Decembrový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 44 centov na 86,47 USD za barel.
Obchodníci vysvetľujú mierny nárast cien čierneho zlata napríklad utorkovými pozitívnymi makroekonomickými údajmi z USA. Nálada spotrebiteľov v najväčšej svetovej ekonomike sa v októbri dostala na najvyššiu úroveň za 7 rokov.
Trh dnes čaká na správu o stave ropných rezerv v USA. Experti počítajú s nárastom zásob. Večer sa skončí dvojdňové zasadnutie americkej centrálnej banky (Fed), na ktorom menový výbor (FOMC) rokuje o nastavení menovej politiky.

Súvisiace články

Aktuálne správy