Podielové fondy sa dostali opäť do plusu

Uplynulý týždeň dosiahli fondy kladné čisté predaje za 20,3 mil. eur

Podielové fondy sa v uplynulom týždni dostali opäť do plusu. Kým pred dvoma týždňami skončili v mínuse 50,4 mil. eur, tak uplynulý týždeň dosiahli kladné čisté predaje za 20,3 mil. eur. Fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) minulý týždeň dosiahli predaje za 48,6 mil. eur a spätné nákupy v sume 28,4 mil. eur.

Z ôsmich kategórií fondov bolo v pluse šesť, v mínuse skončili dve kategórie. Najvyšší kladný objem čistých predajov evidovali zmiešané fondy, a to 15 mil. eur. Druhý najvyšší objem, i keď so značným odstupom, mali akciové fondy za 3,6 mil. eur. Naopak, najvyššie záporné čisté predaje vykázali v minulom týždni fondy peňažného trhu, teda 2,3 mil. eur. V mínuse so sumou 31,7 tis. eur skončili aj realitné fondy.

Z jednotlivých správcovských spoločností dosiahol v minulom týždni najvyššie čisté predaje vo výške 7,1 mil. eur správca Tatra Asset Management. Druhý najvyšší objem, 3,1 mil. eur, evidovala spoločnosť VÚB Asset Management. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi v sume 144,7 tis. eur skončila AXA.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 43. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/include_wbn/system-suborov/5216-udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov-v-43-tyzdni.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy