Ľudia sú podľa Ericssonu stále viac online

Podľa riaditeľa Ericsson ConsumerLab Vishnu Singha sa zvyšuje počet miest, kde sa ľudia pripájajú na internet a s tým rastie aj počet zariadení, ktoré používajú.

Ľudia majú tendenciu sledovať svoje technologické zariadenia a byť neustále online, bez ohľadu na čas a miesto. Konštatuje to Ericsson ConsumerLab vo svojej správe Liberation from location. Tento trend je zjavný vo všetkých 23 krajinách, kde Ericsson uskutočnil výskum. "Náš výskum ukazuje, že 12 percent pracovne aktívnej populácie niekoľkokrát do týždňa online nakupuje a 23 percent z nich využíva svoje zariadenia k práci vo večerných hodinách," priblížil riaditeľ Ericsson ConsumerLab Vishnu Singh. Podľa neho ďalším dôležitým poznatkom je, že sa zvyšuje počet miest, kde sa ľudia pripájajú na internet, s tým rastie aj počet zariadení, ktoré používajú.

 

Viacero zariadení používajú aj ľudia, ktorí sa pripájajú len z jedného miesta. Prieskum odhalil, že takýchto spotrebiteľov je asi pätina. Z tých, ktorí pravidelne komunikujú v troch rôznych lokalitách, niekoľko zariadení používa až 44 %, teda takmer polovica.

Ľudia trávia veľkú časť svojho času v interiéri. Podľa zverejnených informácií na jednu hodinu strávenú vonku pripadá sedem hodín vnútri. "Spotrebitelia výrazne preferujú konektivitu v interiéri," uviedol Singh. "Sú stále viac ochotní investovať do skvalitnenia pripojenia vo vnútri budov," dodal. Podľa Singha približne 56 % z nich je ochotných minúť viac peňazí na zlepšenie interiérového pripojenia, zatiaľ čo 33 % by urobilo to isté pre lepšiu konektivitu vonku.

Spoločnosť Ericsson je medzinárodným dodávateľom telekomunikačných technológií a služieb. Ponuku firmy tvoria služby, software a infraštruktúra informačných a komunikačných technológií určených pre telekomunikačných operátorov a iným odvetviam. V súčasnosti sa v sieťach od Ericssonu uskutočňuje viac ako 40 % celosvetovej mobilnej komunikácie, pričom servis sietí zabezpečuje pre viac ako 2 miliardy používateľov. Ericsson pôsobí v 180 krajinách a zamestnáva cez 100 tis. pracovníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy