Infografika: Ako bývajú Slováci

, ČSOB Foto: photl

Väčšina Slovákov má vlastnú strechu nad hlavou, o niečo menej ich býva u rodičov, nasleduje bývanie v podnájme a na internáte. Z prieskumu vyplynulo, že 66 % ľudí býva v paneláku, najčastejšie je to trojizbový byt.

Online prieskum realizovala ČSOB na internetovej stránke akoziju.sk v čase 21.10.2013-14.10.2014 na vzorke 4 976 respondentov.

Až 43 % ľudí, ktorí sa zúčastnili prieskumu sa vyjadrilo, že má vlastnú strechu nad hlavou. 33 % ľudí býva podľa prieskumu u rodičov, 19 % v podnájme a zvyšok na internáte.  Z prieskumu vyplynulo aj to, že 66% ľudí býva v paneláku a 34 % v rodinnom dome. Čo sa týka vysnívaného bývania, 49 % ľudí sa vyjadrilo, že túži bývať v rodinnom dome. Tí, ktorí bývajú v paneláku, žijú najčastejšie v trojizbových bytoch (44 %). Po nich nasledujú “dvojizbáky” (22 %) a garzónky (13 %). 47 %  respondentov sa v prieskume vyjadrilo, že nebýva v rodnom meste. Najčastejšie sa odsťahovali kvôli práci, nasleduje štúdium či partner alebo partnerka. Zvyšok respondentov uviedlo iné dôvody.


 

 

 

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy