Britská Lloyds Banking Group prepustí okolo 9000 zamestnancov

Britská banka Lloyds Banking Group plánuje v nasledujúcich troch rokoch zrušiť okolo 9000 pracovných miest. To predstavuje zhruba 10 % jej celkovej pracovnej sily. Informoval o tom server BBC.
Trojročný plán by mal okrem rušenia pozícií zahrňovať aj zatvorenie niektorých pobočiek. Dôvodom je zmena správania zákazníkov, ktorí sa v poslednom období začali viac orientovať na internet banking. V súčasnosti Lloyds prevádzkuje v Británii vyše 2000 pobočiek.
Najnovší plán predstavuje ďalšiu etapu v procese rušenia pracovných miest, s čím Lloyds začal po nástupe finančnej krízy v rokoch 2008-2009, keď banka musela požiadať štát o finančnú pomoc. Odvtedy Lloyds prepustil okolo 30.000 zamestnancov.
Vláda momentálne vlastní v banke 25-% podiel, no ešte v septembri minulého roka kontrolovala v nej 39-% podiel. V rámci dvoch samostatných predajov akcií ho znížila na súčasnú úroveň.
Očakáva sa, že plán prepúšťania by mal oficiálne zverejniť v utorok 28. októbra výkonný riaditeľ banky António Horta Osório, ktorý oznámi aj najnovšie hospodárske výsledky. Práve pod vedením Hortu-Osoria, ktorý sa stal výkonným riaditeľom spoločnosti v roku 2011, sa Lloyds Banking Group vrátila k zisku.

Súvisiace články

Aktuálne správy