Technologické akcie v raste

Dnešné skoré obchodovanie na americkej burze prialo techonologickým akciám.  Najvyšší rast zaznamenali Yahoo, Broadcom, ktoré sa radia do “tech” spoločností.

Yahoo je globálna technologická spoločnosť poskytujúca produkty a služby na webe a mobilných zariadeniach. Akcie uzatvárali včerajšie hodnoty na úrovni 40.18 USD a dnes sa im podarilo dosiahnuť denné maximum 42.88 USD, čo predstavuje 6.72 %-ný rast. Trh týmto jasne reagoval na pozitívne výsledky z tretieho štvťroku. Čo môžeme potvrdiť vyhlásením Marrissa Mayer (CEO Yahoo): “Mali sme dobrý, solídny tretí štvrťrok”. Konkrténe zisk spoločnosti dosiahol 6.8 mld.USD, čo predstavuje 6.70 USD/akcia. Počas rovnakej doby pred rokom zisk predstavoval 297 mld.USD.

Zdroj: Bloomberg

Broadcom poskytuje polovodičové riešenie pre káblovú a bezdrôtovú komunikáciu. Akcie počas skorých obchodovacích hodinách rástli  rýchlejšie ako akcie Yahoo. V utorok uzatvárali na úrovni 37.33 USD a dokázali dosiahnuť maximum 40.68 USD. Rast teda predstavoval 89.74 %-ný nárast. Rastúci trend pozorujeme po vyhlasení výsledkov za tretí štvrťrok, ktorý prekonal dané očakavánia. Vyhlásenie výsledkov sme sledovali minulý utorok. Akcie sa počas dňa ustálili a momentálne sa obchodujú na úrovni 39.70 USD, čo vídime dennom grafe akcií Broadcom.

Zdroj: Bloomberg

Yahoo sa javí ako dobrá investícia  a väčšina analytikov je za nákup a podržanie akcií. Akciám by mohla prospieť aj dokončená akvizícia firmy Flurry, ktorá sa zaoberá mobilnými analytickými údajmi. Yahoo tak isto pokračuje v predstavovaní nových produktov a zlepšovaní existujúcich: new Yahoo Finance app, Yahoo News Digest app a Yahoo Mail app pre ipad.

Súvisiace články

Aktuálne správy