Podielové fondy skončili v minulom týždni v mínuse

Podielové fondy sa v uplynulom týždni dostali do niekoľkomiliónového mínusu. Dôvodom boli červené čísla realitných fondov. Celkovo fondy tak vykázali záporné čisté predaje za 50,4 mil. eur. Pred dvoma týždňami dosiahli pritom kladné čisté predaje v objeme 13,74 mil. eur. Fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) minulý týždeň dosiahli predaje za 54,5 mil. eur a spätné nákupy v sume 104,9 mil. eur.

Z ôsmich kategórií fondov bolo v pluse päť, v mínuse skončili tri kategórie. Najvyšší kladný objem čistých predajov evidovali zmiešané fondy, a to 13,7 mil. eur. Naopak, najvyššie záporné čisté predaje vykázali v minulom týždni realitné fondy. Tie skončili v mínuse 73,8 mil. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností dosiahol v minulom týždni najvyššie čisté predaje vo výške 9,7 mil. eur správca Tatra Asset Management. Druhý najvyšší objem, 4,9 mil. eur, evidovala spoločnosť VÚB Asset Management. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi v sume 72,2 mil. eur skončila Prvá penzijná.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 41. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/include_wbn/system-suborov/5196-udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov-v-42-tyzdni.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy