Tržby automobilky PSA Peugeot Citroën posilnili o 1,6 %

Spoločnosť vykázala v treťom kvartáli tržby 12,296 mld. eur, jej príjmy v divízii výroby automobilov však medziročne klesli o 0,8 % na 7,971 mld. eur.

Tržby spoločnosti PSA Peugeot Citroën v treťom kvartáli vzrástli o 1,6 % na 12,296 mld. eur. Príjmy firmy v jej kľúčovej divízii výroby automobilov však klesli oproti rovnakému obdobiu vlaňajška o 0,8 % na 7,971 mld. eur, keďže tlak na zvýšenie cien dokázal iba čiastočne kompenzovať efekty menových vplyvov. Uviedla to v stredu automobilka vo svojom vyhlásení.

Objemy predaja PSA Peugeot Citroën za júl až september posilnili o 5,4 % na 644 tis. automobilov, čo potvrdzuje prognózy, ktoré firma zverejnila v minulom týždni. Firma totiž zlepšila svoju prognózu rastu predaja automobilov na európskom trhu v tomto roku na štyri až päť percent z pôvodných troch percent. Zároveň znížila výhľad predaja na trhoch v Rusku a v Latinskej Amerike.

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli 100 mil. eur. Od novembra 2012 automobilka vyrába nový Peugeot 208, ktorý nahradil Peugeot 207.

Súvisiace články

Aktuálne správy