Zasadnutie Rady vlády SR na podporu exportu a investícií – dnes

Štvrté zasadnutie Rady vlády SR na podporu exportu a investícií sa uskutoční dnes, v stredu 22. októbra o 14.00 h na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na Hlbokej ceste 2 v Bratislave pod vedením jej predsedov - podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka a ministra hospodárstva SR Pavla Pavlisa.

Štvrté zasadnutie Rady vlády SR na podporu exportu a investícií sa uskutoční dnes, v stredu 22. októbra o 14.00 h na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na Hlbokej ceste 2 v Bratislave pod vedením jej predsedov – podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka a ministra hospodárstva SR Pavla Pavlisa.
Ťažiskovými bodmi rokovania bude koncept podpory realizácie veľkých exportných projektov, vrátane identifikácie prioritných odvetví a teritórií a informácia o priebežnej implementácii nástrojov a opatrení stratégie Vonkajších ekonomických vzťahov Slovenskej republiky na obdobie 2014-2020. Prerokovaný bude tiež aktuálny stav sankcií medzi EÚ a Ruskom.
Rada vlády Slovenskej republiky na podporu exportu a investícií, zriadená vládou SR svojím uznesením č. 711 zo dňa 19. decembra 2012, je poradným, koordinačným a iniciatívnym orgánom vlády SR pre oblasť štátnej podpory medzinárodnej obchodno-ekonomickej spolupráce a prezentácie SR v zahraničí, s prioritným cieľom podpory exportu a prílevu zahraničných investícií.
MZVaEZ SR informuje verejnosť o možnosti zúčastniť sa na zasadnutí Rady vlády SR na podporu exportu a investícií. Kapacitné možnosti zasadacích priestorov MZVaEZ SR sú však limitované. Podmienkou je registrácia na emailovej adrese rvpei@mzv.sk (verejnosť), resp. tlac@mzv.sk (novinári).TASR o tom dnes informovali z tlačového odboru MZVaEZ SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy