ASL chce rovnaké podmienky pre štátnu aj súkromnú sféru

Ako príklad nerovnakých podmienok pre súkromný a štátny sektor uviedol prezident Asociácie súkromných lekárov Ladislav Pásztor návrh na povinné zavedenie registračných pokladníc, čo sa má vzťahovať len na súkromných lekárov.

Štát by mal podľa prezidenta Asociácie súkromných lekárov (ASL) Ladislava Pásztora vytvárať v zdravotníctve rovnaké podmienky pre štátny aj neštátny sektor. Uviedol to na tlačovej besede po konferencii venovanej 20 rokom súkromného zdravotníctva na Slovensku. „Boli by sme radi, keby sa štát k nám správal vľúdnejšie,“ povedal. Ako príklad nerovnakých podmienok pre súkromný a štátny sektor uviedol návrh na povinné zavedenie registračných pokladníc. „Táto povinnosť sa bude vzťahovať len na nás, súkromníkov, a na štátnych poskytovateľov nie,“ upozornil šéf ASL.

Ako ďalej uviedol Pásztor, v ambulantnom sektore dokáže štát garantovať dostupnosť zdravotnej starostlivosti len prostredníctvom súkromných lekárov. Zdôraznil, že súkromný ambulantný sektor funguje efektívne. „Nás za 20 rokov nikto nikdy nemusel oddlžovať, nikto nám nedá ani cent a ak sme si vytvorili dlh, tak sme si vytvorili len svoj vlastný,“ povedal prezident ASL. Štát by pritom mal podľa Pásztora garantovať pevnú sieť aj v súkromnej sfére.

Súvisiace články

Aktuálne správy