Čo potrebujete vedieť pred otvorením trhov v USA

 Firemné zisky sú opäť v centre pozornosti, ako posledný záchvat volatility trhu opadol.Tu je šesť vecí, ktoré by ste mali vedieť pred otvorením trhov v New Yorku:1.

 

Firemné zisky sú opäť v centre pozornosti, ako posledný záchvat volatility trhu opadol.

Tu je šesť vecí, ktoré by ste mali vedieť pred otvorením trhov v New Yorku:

1. Očakávané výsledky: McDonald, Coca-Cola, Verizon a Lockheed Martin patria medzi veľké spoločnosti, ktoré oznámia svoje štvrťročné výsledky pred začatím obchodovania.

Po skončení trhov, investorov budú zaujímať výsledky firiem ako Yahoo a Six Flags.

Podobné: Prepad cien ropy by mohol zatlačiť Vladimíra Putina

2. Aktívne akcie: Akcie spoločnosti Apple pred riadnym otvorením trhov sa snažia dostať na vyššie úrovne, ako tento výrobca iPhonov ohlásil lepšie, ako očakávané príjmy a zisk. Predaj nového modelu iPhone 6 bol obzvlášť silný.

Akcie spoločnosti Chipotle v rozšírenom obchodovaní klesli zhruba o 5%, ako tento reťazec mexických reštaurácií varoval, že porovnateľné predaje v roku 2015 budú rásť pomalším tempom.

3 CEO spoločnosti Total zomrel: Firma dnes potvrdila, že predseda predstavenstva a generálny riaditeľ francúzskej ropnej spoločnosti, Christophe de Margerie zomrel pri havárii jeho súkromného ??lietadla a snežného pluhu na letisku v Moskve.

Podobné: Správcovia fondov sú najpesimistickejší za posledné 2 roky

4. Trhy vychladli, sú kľudné a pokojné: Futures na americké akciové indexy sú pred otvorením na relatívne nezmenenej úrovni, čo znamená, že investori sa po masívnej vlne volatility opäť začínajú cítiť pokojnejšie.

Ceny zlata a ropy mierne rastú a európske akciové trhy v rannom obchodovaní taktiež získavali.

V posledných niekoľkých dňoch zasiahli trhy obavy so spomaľovania globálnej ekonomiky, deflácie v Európe, šírenia Eboly a politiky Federálneho rezervného systému.

V predchádzajúcom obchodnom dni technologický akciový index Nasdaq Compostite vzrástol o 1,4%, index S&P 500 vzrástol o 0,9% a akciový index Dow Jones uzavrel na nezmenenej úrovni.

Podobné: Tri veci o Grécku, ktoré potrebujete vedieť

5. Čínske HDP: Nálada na ázijských akciových trhoch bola zmiešaná, keďže nové údaje ukázali, že čínska ekonomika dosiahla najhorší štvrťročný výsledok za viac ako päť rokov. Hrubý domáci produkt v treťom štvrťroku v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka vzrástol o 7,3%. To vyvoláva pochybnosti nad schopnosťou Pekingu splniť svoj ??ročný cieľ rastu.

6. Makroekonomické údaje: Predaj existujúcich domov bude oznámený o 10:00 ET.

Zdroj: Nasdaq, Reuters

Súvisiace články

Aktuálne správy