Zisk banky Swedbank prekonal v treťom štvrťroku očakávania

Za júl až september vykázala švédska banková skupina prevádzkový zisk 5,73 mld. švédskych korún. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, prognózovali zisk na úrovni 5,28 mld. SEK.

Zisk švédskej bankovej skupiny Swedbank v treťom kvartáli posilnil. Za júl až september vykázala banka prevádzkový zisk 5,73 mld. švédskych korún (SEK), čo znamená, že vzrástol v porovnaní so ziskom v rovnakom období vlaňajška, ktorý bol v objeme 5,19 mld. SEK. Zároveň prekonal očakávania analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí odhadovali, že v sledovanom štvrťroku dosiahne úroveň 5,28 mld. SEK. Rast na domácich trhoch by však podľa bankovej skupiny mohli negatívne ovplyvniť oslabená globálna ekonomika a politická neistota vo Švédsku.

„Švédsky ekonomický rast je ohrozený nespoľahlivou globálnou ekonomikou a neistotou ohľadom hospodárskej politiky novej vlády a slabou parlamentnou podporou,“ uviedla banka vo svojom vyhlásení. Swedbank, ktorá odišla z ruského a ukrajinského trhu vlani, aby sa sústredila na svoje domáce trhy, tiež varovala, že dopyt po úveroch v Pobaltí by mohli zasiahnuť nepokoje na Ukrajine. Firma dodala, že v súvislosti s tým zatiaľ neeviduje žiadny priamy finančný vplyv na svoje podnikanie.

(1 EUR = 9,1969 SEK)

Súvisiace články

Aktuálne správy