Zisk firmy Halliburton Co prekonal očakávania

Druhý najväčší globálny poskytovateľ služieb pre činnosť ropných polí v treťom štvrťroku dosiahol čistý zisk 1,2 mld. USD, v treťom kvartáli vlaňajška to bolo 706 mil. USD

Americká spoločnosť Halliburton Co, ktorá je druhým najväčším globálnym poskytovateľom služieb pre činnosť ropných polí, za tretí kvartál vykázala lepší zisk, ako sa očakávalo. Jeho rastu pomohla ťažba ropy z bridlíc v Severnej Amerike. Čistý zisk firmy za júl až september stúpol na 1,2 mld. USD čiže 1,42 USD na akciu z úrovne 706 mil. USD čiže 79 centov na akciu, na ktorej bol v rovnakom období minulého roka.

Zisk spoločnosti bez zahrnutia jednorazových položiek bol vo výške 1,19 USD na akciu. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, predpovedali, že na tejto báze bude zisk v sume 1,10 USD na akciu. Tržby spoločnosti za tretí štvrťrok sa zvýšili o 16 % na 8,7 mld. USD. Prekonali tak očakávanie analytikov, že budú v objeme 8,53 mld. USD. Halliburton Co uviedla, že jej tržby v Severnej Amerike posilnili o takmer 22 % a prevádzkový zisk vzrástol o 38 %.

(1 EUR = 1,2773 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy