Jen sa voči doláru zotavil, euro mierne stúplo

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Jen sa voči doláru zotavil, euro mierne stúplo,“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskych devízových trhoch v druhom odseku

LONDÝN 20. októbra (SITA, Reuters) – Japonský jen sa v pondelok zotavil oproti doláru. Pretrvávali totiž obavy o globálny ekonomický rast, keďže nemecká centrálna banka zverejnila prognózu, podľa ktorej hospodárstvo Nemecka v druhej polovici tohto roka dosiahne iba malý alebo nijaký rast. Jen, ktorý sa považuje za bezpečné útočisko, sa voči doláru zotavil na 106,84 JPY/USD, čiže oproti predošlému obchodovaciemu dňu sa jeho hodnota nezmenila. Počas skoršieho ázijského obchodovania jen strácal a dolár stúpol až na 107,39 JPY/USD.

Spoločná európska mena v pondelok prejavila odolnosť a oproti doláru si prilepšila o 0,1 % na 1,2773 USD/EUR. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, počas európskeho obchodovania stagnoval na úrovni 85,140 bodu. Stredoeurópske meny oproti euru v pondelok oslabili. Česká koruna do 10:28 SELČ klesla o 0,26 % na 27,565 CZK/EUR, maďarský forint oslabil o 0,22 % na 306,250 HUF/EUR a hodnota poľského zlotého sa znížila o 0,03 % na 4,220 PLN/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy