Electrolux dosiahol v 3. kvartáli rast zisku, tretí štvrťrok po sebe

Švédsky výrobca domácej elektroniky Electrolux dosiahol v 3. štvrťroku 2014 nárast zisku, už tretí kvartál po sebe. Vďačí za to zlepšujúcemu sa odbytu v Severnej Amerike a zníženiu nákladov v Európe. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
Prevádzkový zisk najväčšieho európskeho výrobcu spotrebičov bez jednorazových položiek sa za tri mesiace do konca septembra zvýšil o 29 % na 1,39 miliardy švédskych korún (151,86 miliónov eur) z 1,08 miliardy SEK v rovnakom období vlani. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, predpovedali švédskemu koncernu zisk v priemere 1,32 miliardy SEK.
Tržby Electroluxu v období júl – september vzrástli medziročne o 6 % na 28,8 miliardy SEK.
Švédsky koncern v uplynulej dekáde investoval miliardy korún do reštrukturalizácie a presunul výrobu do krajín s nižšími nákladmi, aby zvýšil ziskovosť pri stagnujúcich tržbách. Generálny riaditeľ Keith McLoughlin v snahe zabezpečiť ďalší rast firmy sa minulý mesiac dohodol na kúpe divízie výroby spotrebičov od amerického koncernu General Electric. Táto akvizícia by mala zabezpečiť Electroluxu ďalší rast tržieb na úroveň, vďaka ktorej sa vyrovná svojmu rivalovi, najväčšiemu svetovému výrobcovi spotrebičov americkému koncernu Whirlpool.

Súvisiace články

Aktuálne správy