Zuckerberg opäť nakupuje, najnovšie mu už patrí aj časť Havajských ostrovov

, ČTK Foto: SITA

Zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg podľa časopisu Forbes kúpil rozsiahle pozemky na Havajských ostrovoch. Za viac ako 280 hektárov zaplatil vyše 100 miliónov dolárov.

Zuckerberg si vybral časť ostrova Kauai, čo je štvrtý najväčší ostrov na Havajských ostrovoch, uviedol magazín Forbes. Jeho nové panstvo zahŕňa nedotknuté pláže s bielym pieskom, bývalé plantáže s cukrovou trstinou alebo ekologické farmy.

Ani miliardová investícia však Zuckerbergovi na Havaji úplné súkromie nezaručí. Podľa miestnych zákonov totiž musia zostať všetky pláže otvorené verejnosti.

Tridsaťročný majiteľ Facebooku má majetok okolo 33 miliárd dolárov, nie je však prvým miliardárom zo Sanfranciského centra technologických firiem Silicon Valley, ktorý si doprial exotický luxus na Havaji. Vlani si spoluzakladateľ spoločnosti Oracle Larry Ellison kúpil Lanai, šiesty najväčší ostrov havajského súostrovia, za ktorý dal 600 miliónov dolárov.     

Špekulácie o tom, že by Zuckerberg mohol kúpiť časť Havaja, sa objavili vlani po tom, čo bol so svojou ženou Priscillou Chan videní na ostrove v miestnej reštaurácii.

Zuckerberg bol až doteraz vzhľadom k svojim majetkovým pomerom v nákupoch realít pomerne skromný, v roku 2011 si zaobstaral rezidenciu za "púhych" sedem miliónov dolárov na prestížnej adrese v kalifornskom Palo Alto, neskôr prikúpil niekoľko okolitých domov. Zuckerberg je podľa rebríčka časopisu Forbes 11. najbohatším človekom planéty.

Súvisiace články

Aktuálne správy