JPMorgan v treťom kvartáli dosiahla čistý 5,6 mld. USD zisk

Čistý zisk najväčšej americkej banky za júl až september je v sume 5,6 mld. USD čiže 1,36 USD na akciu. V druhom štvrťroku vlaňajška skončila v strate 380 mil. USD.

Americká banka JPMorgan Chase & Co za tretí štvrťrok vykázala zisk. V rovnakom kvartáli minulého roka banka pre vysoké náklady na urovnanie právnych sporov skončila v strate. Podľa internetovej stránky shareholder.com JPMorgan za júl až september dosiahla čistý zisk 5,6 mld. USD čiže 1,36 USD na akciu. V druhom štvrťroku vlaňajška skončila v strate 380 mil. USD.

Hospodárske výsledky banky JPMorgan v minulom roku poškodili výdavky po zdanení v sume 7,2 mld. USD. Toľko zaplatila za urovnanie sporu s vládou, ktorá ju obvinila z nesprávneho postupu v súvislosti s hypotekárnymi nástrojmi pred finančnou krízou. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, očakávali, že za druhý štvrťrok tohto roka banka dosiahne zisk v sume 1,38 USD na akciu.

Príjmy banky JPMorgan z obchodovania s aktívami s fixnými výnosmi, devízami a komoditami sa v treťom kvartáli tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška zvýšili o 2,1 % na 3,51 mld. USD. Mierne stúpli aj v medzikvartálnom porovnaní.

(1 EUR = 1,2679 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy