Twitter preniká do online platieb, umožní poslať peniaze

, ČTK Foto: SITA

Jedna z najväčších francúzskych bánk začne spolupracovať so spoločnosťou Twitter, aby umožnila svojim klientom posielať peniaze prostredníctvom správ na tejto komunikačnej sieti, takzvaných tweetov.

Krok finančnej spoločnosti Groupe BPCE sa kryje so snahou internetovej spoločnosti, ktorá sa snaží preniknúť do sveta online platieb a zabezpečiť si ďalší zdroj príjmov. Banka a Twitter by novú službu mali predstaviť v utorok v Paríži, informovala agentúra Reuters.

Groupe BPCE je druhou najväčšou bankou v krajine podľa počtu klientov. Banka už v septembri uviedla, že je pripravená poskytnúť jednoduché prevody peňazí prostredníctvom Twitteru francúzskym klientom bez ohľadu na to, akú banku používajú, a bez toho, aby príkazca poznal bankové údaje príjemcu. Platby prostredníctvom tweetov má zabezpečovať služba tejto banky s názvom S-Money.

Twitter a ďalšie významné technologické spoločnosti Apple a Facebook súperia o pozíciu v oblasti platobných služieb cez mobily alebo mobilné aplikácie. Spolupracujú a v niektorých prípadoch konkurujú bankám a vydavateľom platobných kariet, ktorí sú v tomto biznise už desiatky rokov.

Twitter v septembri začal testovanie novej služby, ktorá by užívateľom umožnila nakupovať prostredníctvom takzvaných tweetov. Podľa niektorých analytikov sa bude americká firma zrejme podstatne intenzívnejšie snažiť prísť na to, ako vytvárať príjmy v spolupráci s bankami a vydavateľmi kariet.

Súvisiace články

Aktuálne správy