Podnikatelia môžu do konca októbra dostať výhodné mikropôžičky

Podnikatelia môžu získať do 31. októbra 2014 až 50.000 eur s 2-% úrokovým zvýhodnením a s možnosťou odkladu splátok istiny do 6 mesiacov od čerpania úveru. Mikropôžičky poskytuje Slovak Business Agency (SBA) v rámci tohtoročného Európskeho týždňa malého a stredného podnikania (SME Week).
Iniciatíva SME Week, ktorú koordinuje Európska komisia (EK), propaguje podnikanie naprieč Európou v súlade s iniciatívou „Small Business Act“ pre Európu. Cieľom je informovať verejnosť o podpore podnikania, zaujať myšlienkou podnikania čo najviac ľudí, najmä mladých. Zároveň prejaviť podnikateľom aj uznanie za ich príspevok k vytváraniu blahobytu, pracovných miest, inovácií a konkurencieschopnosti Európy.
V súvislosti s Európskym týždňom malého a stredného podnikania sa budú aj na Slovensku konať mnohé podujatia pre verejnosť, ktoré majú motivovať ľudí k podnikaniu. Okrem iných v Bratislave v Expo Inchebe bude vo štvrtok (16. 10.) kooperačné podujatie počas veľtrhu MODDOM, v Martine 21. 10. sa uskutoční seminár, ktorý sa bude venovať duševnému vlastníctvu a jeho ohodnocovaniu, v Košiciach sa bude konať seminár pod názvom Podpora a financovanie inovácií na Slovensku (28. 10.) a koncom októbra (29. 10.) sa v Bratislave uskutoční seminár na tému Podpora rodinných podnikov.
Európsky týždeň malého a stredného podnikania na Slovensku koordinuje SBA, ktorá je súčasne členom Enterprise Europe Network – najväčšej medzinárodnej siete na podporu podnikania, inovácií a výskumu, prepájajúcej štyri kontinenty, 50 krajín a vyše 600 organizácií.
Bližšie informácie sú zverejnené na www.sbagency.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy