Ponuku na kúpu Jazztelu Orange nechce vylepšiť

Orange za španielskeho operátora ponúka 3,4 mld. eur, generálny riaditeľ francúzskej telekomunikačnej firmy Stephane Richard povedal, že cena sa nezvýši

Francúzska telekomunikačná spoločnosť Orange nezvýši sumu, za ktorú chce kúpiť španielskeho operátora Jazztel. Povedal to v rozhovore pre nedeľňajšie vydanie El País generálny riaditeľ firmy Orange Stephane Richard. Za operátora Jazztel ponúka Orange 3,4 mld. eur. Richard uviedol, že ponuka na prevzatie firmy Jazztel je pre akcionárov veľmi atraktívna. Vyjadril sa takto po tom, ako časť majiteľov akcií španielskeho operátora uviedla, že ponuku odmietne, keďže cenu Jazztelu podľa nich podhodnocuje.

„Chcem sa vysloviť jasne: cena sa nezvýši,“ povedal šéf spoločnosti Orange. Francúzska telekomunikačná firma zverejnila svoju ponuku v polovici septembra. Šéf Jazztelu Leopoldo Fernández Pujals súhlasil s tým, že svoj 14-percentný podiel predá. Firma Alken Asset Management, ktorá je druhým najväčším akcionárom Jazztelu, však uviedla, že svoj 5-percentný podiel za ponúkanú cenu 13 eura za akciu nepredá. V piatok bola uzatváracia cena akcií Jazztelu 12,75 eura za kus.

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.

Súvisiace články

Aktuálne správy