Fitch zlepšila ratingový výhľad skupiny PSA na pozitívny

Dlhodobý úverový rating skupiny zostáva na stupni B+

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch v piatok potvrdila francúzskej automobilke PSA Peugeot Citroën (PSA) dlhodobý emisný rating (IDR) na stupni B+ a rating dlhodobých nezabezpečených záväzkov na úrovni BB-. Výhľad dlhodobého emisného ratingu agentúra zlepšila zo stabilného na pozitívny. Agentúra očakáva, že skupina vo svojich kľúčových automobilových operáciách v tomto roku dosiahne vyrovnané hospodárenie a v nasledujúcich dvoch rokoch bude zlepšovať ziskovosť.

Tržby automobilky majú v budúcom roku vzrásť o 2,5 % a v roku 2016 o ďalších 5 %. Na výsledky by mohlo negatívne vplývať výraznejšie než očakávané zhoršenie prevádzkových podmienok, čo platí osobitne na mimoeurópskych trhoch, kde sa automobilke nedarí dosahovať predpokladané tržby, upozorňuje Fitch.

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli 100 mil. eur. Od novembra 2012 automobilka vyrába nový Peugeot 208, ktorý nahradil Peugeot 207.

Súvisiace články

Aktuálne správy