Venezuela chce zastaviť pokles cien ropy

Venezuela chce zastaviť pád cien ropy. Informovala o tom agentúra DPA. Venezuela sa v rámci Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) zasadí za opatrenia, ktoré zabezpečia, aby cena čierneho zlata nepokračovala v poklese.

Venezuela chce zastaviť pád cien ropy. Informovala o tom agentúra DPA.
Venezuela sa v rámci Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) zasadí za opatrenia, ktoré zabezpečia, aby cena čierneho zlata nepokračovala v poklese. Dnes to povedal venezuelský minister zahraničných vecí Rafael Ramírez na stretnutí so svojím ruským kolegom Sergejom Lavrovom v Moskve. Ramírez však nešpecifikoval presný postup Caracasu.
Ceny ropy v poslednom čase klesali, a to aj napriek obavám z prerušenia dodávok a zdraženia z dôvodu konfliktov na Blízkom východe a Ukrajine. Podľa expertov ceny naďalej stláča nadmerná ponuka na trhu.
Podľa dnešného prepočtu Sekretariátu OPEC sa v utorok (7. 10.) ropa kartelu v priemere predávalo po 89,37 USD (70,68 eura) za barel (159 litrov), čo je o 1,03 USD menej ako v pondelok (6. 10.).
Venezuela a Rusko spolupracujú v oblasti ropného priemyslu. Ramírez označil spoluprácu s ruským štátnym koncernom Rosnefť za vynikajúcu. Rosnefť má licenciu na ťažbu na ropnom poli v delte Orinoca. Venezuela patrí medzi najväčších producentov ropy na svete.

Súvisiace články

Aktuálne správy