V prípade mýta za prejazdy cez obce sa hovorí iba o bratislavskej diaľnici

V prípade opätovného zavedenia mýta pre nákladné autá aj za prejazdy cez intravilány obcí prichádza do úvahy jedine bratislavská diaľnica. Iba o jej spoplatnení sa momentálne podľa štátneho tajomníka ministerstva dopravy Viktora Stromčeka diskutuje.
„Neuvažujeme o tom, že by sme v súčasnosti spoplatnili ďalšie časti v intravilánoch iných miest, bavíme sa čisto o diaľničnom obchvate Bratislavy,“ zdôraznil Stromček. O tejto téme, ale i ďalších otázkach v súvislosti s elektronickým mýtom prebiehajú podľa neho rokovania ministerstva s autodopravcami. „Akonáhle budú tieto rokovania uzavreté, budeme o nich informovať,“ avizoval Stromček. Verí, že diskusia na túto tému by sa mohla ukončiť do konca tohto roka.
Prejazdy pre nákladné autá cez intravilány obcí zaviedol do praxe štát pôvodne od januára tohto roku. Následne sa ale ozvali nespokojní autodopravcovia, ktorí argumentovali tým, že novinka im príliš zvyšuje náklady. Únia autodopravcov Slovenska pre viaceré výhrady voči zmenám v mýte vstúpila aj do štrajkovej pohotovosti a hrozila i ostrým štrajkom. Rezort dopravy tak od tohto kroku ustúpil a od 15. marca zaviedol prejazdy cez obce bez spoplatnenia mýtom. Najprv mal ešte ostať spoplatnený prejazd cez obchvat Bratislavy, ale nakoniec je zadarmo aj ten.

Súvisiace články

Aktuálne správy