Stav úverov na bývanie v auguste vzrástol na 16,1 miliardy eur

Slovenské banky ku koncu augusta tohto roka poskytli úvery na bývanie v celkovej hodnote 16,1 miliardy eur. Medzimesačne stav úverov na bývanie vzrástol o 149,7 milióna eur. Vyplýva to z najnovších údajov Národnej banky Slovenska (NBS).
Väčšinu z celkového objemu poskytnutých úverov na bývanie tvorili iné úvery na nehnuteľnosti. Tie banky ku koncu ôsmeho mesiaca poskytli v celkovom objeme 9,6 miliardy eur. Objem poskytnutých hypotekárnych úverov predstavoval 4,5 miliardy eur a objem úverov zo stavebného sporenia 2,01 miliardy eur.
Ako ďalej vyplýva z údajov národnej banky, najväčší podiel na stave úverov na bývanie v auguste spomedzi finančných domov dosiahla Slovenská sporiteľňa, a to na úrovni 26,98 %, nasledovala ju VÚB banka s 19,74-% podielom a Tatra banka s podielom na úrovni 13,12 %.
V poskytovaní hypotekárnych úverov dominovala v auguste VÚB banka s podielom 42,25 % a nasledovali ju Tatra banka a Slovenská sporiteľňa.
V poskytovaní iných úverov na nehnuteľnosti sa zase darilo najviac Slovenskej sporiteľni, ktorá dosiahla podiel vo výške 36,74 % a nasledovala ju ČSOB banka s podielom na úrovni 14,08 %. V poskytovaní úverov zo stavebného sporenia dominovala Prvá stavebná sporiteľňa, ktorá dosiahla 87,02-% podiel.

Súvisiace články

Aktuálne správy