OTP Bank má údajne záujem o slovinskú banku Nova KBM

Maďarská spoločnosť OTP Bank v júli podľa slovinských novín Finance nezáväzne ponúkla 300 mil. eur za slovinskú spoločnosť Nova KBM, ktorá je v rukách štátu

Maďarská spoločnosť OTP Bank predložila v júli nezáväznú ponuku na kúpu slovinskej banky Nova KBM za 300 mil. eur. Informácie priniesli slovinské noviny Finance s odvolaním sa na nemenované zdroje. Nova KBM je druhou najväčšou slovinskou bankou, kontroluje ju štát. Spoločnosť OTP už predtým uviedla, že hľadá možnosti na prípadné akvizície. OTP Bank pôsobí vo viacerých krajinách strednej a východnej Európy, v Slovinsku však nie. Privatizáciu spoločnosti Nova KBM koordinuje slovinský štátny investičný fond SDH. Ten prijíma záväzné ponuky na odkúpenie banky do 7. októbra.

Maďarská OTP Bank situáciu odmietla komentovať. Ponuka OTP Bank bola podľa slovinských novín Finance najvyššou nezáväznou ponukou a prekonala ponuku americkej investičnej spoločnosti Apollo Global Management.

Spoločnosť OTP pôsobí aj na Slovensku. OTP Banka Slovensko pôsobí na slovenskom trhu od februára 1992, vtedy ešte pod názvom Investičná a rozvojová banka. Maďarská OTP Bank sa stala majoritným vlastníkom OTP Banky Slovensko v apríli 2002.

Súvisiace články

Aktuálne správy