Počas dvoch dní ponúkala v Bratislave mobilná náborová kancelária prácu v Lipsku

Dobré zamestnanie v odvetviach so silným potenciálom rásť, zamestnávatelia rešpektujúci rodinu, bývanie v peknom prostredí či možnosť získať kvalitné vzdelanie.

Dobré zamestnanie v odvetviach so silným potenciálom rásť, zamestnávatelia rešpektujúci rodinu, bývanie v peknom prostredí či možnosť získať kvalitné vzdelanie. Aj to bol jeden z hlavných argumentov investičnej agentúry Invest Region Leipzig (IRL) z Nemecka, ktorá v Bratislave v nedeľu (28.9.) a dnes ponúkala vo svojej mobilnej náborovej kancelárii prácu v Lipsku.
Agentúra sa snaží prilákať do Nemecka spoločnosti, odborníkov a kvalifikovanú pracovnú silu. Na svojom pracovnom portáli ponúka vyše 10.000 pracovných ponúk, a to hlavne z automobilového a strojárskeho priemyslu, inžinierstva, informatiky, potravinárstva, hotelierstva i gastronómie, energetiky, biotechnológie, logistiky či zdravotníctva a opatrovateľstva. Práve v týchto trendových oblastiach eviduje región Lipsko nedostatok pracovných síl a nájsť ich chce práve na Slovensku, v Česku a v Poľsku.
"Naším cieľom je propagovať európsku pracovnú výmenu medzi krajinami. Chceme predstaviť možnosti zamestnania sa v Lipsku a poukázať na to, že kvalifikovaní záujemcovia majú veľkú možnosť nájsť si uplatnenie v našom regióne," povedala pre TASR Melanie Böhm z IRL. Podľa jej slov sa na Slovensko rozhodli prísť z dôvodu, že tu vidia dobré možnosti a perspektívu nájsť vhodných kandidátov. Ako dodala, u uchádzačov nie je dôležitý vek, ale skôr skúsenosti v oblasti, o ktorú majú záujem.
Medzi známych zamestnávateľov v Lipsku patrí Porsche, BMW, DHL, Siemens, ale aj Dow Chemical, Telekom či Villeroy & Boch.

Súvisiace články

Aktuálne správy