Commerzbank vyšetrujú v USA pre podozrenie z prania špinavých peňazí

New York/Frankfurt nad Mohanom 27. septembra (TASR) - Commerzbank má v USA ďalšie problémy. Podľa denníka Wall Street Journal (WSJ) nemecký finančný inštitút vyšetruje americká prokuratúra pre porušenie zákona o praní špinavých peňazí.

New York/Frankfurt nad Mohanom 27. septembra (TASR) – Commerzbank má v USA ďalšie problémy. Podľa denníka Wall Street Journal (WSJ) nemecký finančný inštitút vyšetruje americká prokuratúra pre porušenie zákona o praní špinavých peňazí. Informovala o tom agentúra DPA.
Druhá najväčšia banka mala údajne laxný prístup k odhaľovaniu a zamedzovaniu prania špinavých peňazí, uviedol WSJ s odvolaním sa na informované zdroje. Hovorca Commerzbank sa pre agentúru DPA odmietol k uvedeným informáciám vyjadriť.
Táto záležitosť môže mať podľa správy WSJ negatívny vplyv na snahu banky o ukončenie vyšetrovania pre podozrenie z porušovania amerických obchodných sankcií proti Iránu a Sudánu. Americké úrady totiž môžu oba prípady spojiť, čo by oddialilo očakávanú dohodu o urovnaní sporu a zvýšilo pokutu pre banku. Ešte stál však existuje možnosť, že obe vyšetrovania budú ukončené separátnymi dohodami.

Súvisiace články

Aktuálne správy