Prešovský kraj obnoví ďalšie úseky ciest za 1,5 mil. eur

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja v rámci druhej etapy rekonštrukcie havarijných úsekov ciest II. a III. triedy dala obnoviť štrnásť úsekov v celkovej dĺžke vyše 14 kilometrov. Stavebné práce v okolí Bardejova, Popradu, Prešova a Svidníka zabezpečia spoločnosti Strabag, Eurovia SK a Cesty Nitra.

Druhá etapa rekonštrukcie havarijných úsekov ciest II. a III. triedy v Prešovskom samosprávnom kraji bude stáť 1,493 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Oproti pôvodnej predpokladanej cene prác plánovaných na dva mesiace je to o 32 tis. eur menej. Štrnásť vybraných úsekov ciest v celkovej dĺžke 14,2 kilometra obnovia tri stavebné firmy: Strabag, s.r.o. Bratislava, Eurovia SK, a.s. Košice a Cesty Nitra, a.s.. Vyplýva to z výsledku verejnej súťaže, ktorý oznámila Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja.

Tender bol rozdelený na štyri samostatné časti, v ktorých cestári dostali od stavbárov po štyri, resp. päť ponúk. Rekonštrukcia havarijných úsekov ciest pozostáva z odstránenia podkladov, pokládky krytov a vyrovnania povrchu krytu vozovky vrátane spojovacieho postreku, spevnenia krajníc a súvisiacich stavebných prác.

Strabag zrekonštruuje päť úsekov ciest v okolí Bardejova za takmer 572 tis. eur bez dane. Ide o úseky Šarišské Čierne – Kurimka, Andrejová – Šarišské Čierne, Abrahámovce – Raslavice, Snakov – Maľcov a v Čeľovciach. Eurovia SK obnoví štyri úseky ciest v okolí Popradu za 312 tis. eur aj v okolí Prešova za takmer 456 tis. eur. Opraví úseky v Spišskej Belej, Poprad – Poprad, Stráže, Poprad – Spišská Teplica, Tatranská Štrba – Štrbské Pleso, ako aj v Ruskej Novej Vsi, Široké – Hrabkov, Červenica – Zlatá Baňa a v Bajerovciach. Firma Cesty Nitra obnoví úsek cesty Hrabovčík – Svidník za vyše 152 tis. eur bez dane.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja je rozpočtová organizácia, zriadená krajom 1. decembra 2003. Organizácia vykonáva správu a údržbu 523 kilometrov ciest druhej triedy a 1 920 kilometrov ciest tretej triedy, ako aj investičnú činnosť. Údržbu ciest vo vlastníctve štátu nachádzajúcich sa na území kraja vykonáva na základe zmluvy so Slovenskou správou ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy