Senzorové svietidlá môžu priniesť až 70-% úsporu

Vyše 120 patentov, ročný obrat 140 miliónov eur a popredná pozícia na trhu senzorových svietidiel predstavuje nemecká firma Steinel zastúpená na Slovensku akciovou spoločnosťou NECO SK.
Ako povedal dnes v Bratislave pri príležitosti otvorenia najväčšieho showroomu senzorových svietidiel pre priemyselné, ale aj domáce využitie v SR predseda predstavenstva NECO SK, a.s., Roman Stopka, spolupráca s nemeckým výrobcom trvá už 20 rokov. Za toto obdobie sa spolupráca rozšírila nielen na bezkontaktné svietidlá, ale aj ostatné výrobky senzorovej techniky a náradia. Okrem iného svietidlá tejto značky osvetľujú River Park Residences v Bratislave, množstvo panelových domov na Slovensku. Taktiež zásobujú automobilky KIA a VW špecifickým náradím, ako ich subdodávateľov.
Podľa predstaviteľov spoločnosti Steinel na európskych trhoch, ale aj v USA a Ázii sa presadzujú najmä kvalitou a v neposlednom rade aj úsporou energií pri aplikácii senzorových svietidiel tak v priemysle, ako aj v domácnostiach. Úspory energie dosahujú až 70 %, pričom mimoriadne významný je aj podiel na ochrane životného prostredia.

Súvisiace články

Aktuálne správy