Penta môže stavať svoj najväčší rezidenčný projekt

, Penta

V uplynulých dňoch nadobudlo právoplatnosť územné rozhodnutie pre developerský projekt, ktorý sľubuje bývanie rodinného typu s prepracovanými dispozičnými riešeniami jednotlivých bytov a dôrazom na zeleň. Vzhľadom na svoje umiestnenie dostal projekt názov Rezidencie Pri mýte.

V bratislavskej mestskej časti Nové Mesto, v tesnej blízkosti centra sa má v prvej postaviť 134 bytov v štyroch obytných domoch so šiestimi až ôsmimi nadzemnými podlažiami. „Takto koncipovaný projekt absolútne rešpektuje okolitú zástavbu, bude pôsobiť kompaktne a zhodnotí dlhodobo prázdny a zanedbaný priestor v rámci tohto územia,“ povedal Michal Padych, projektový manažér Penta Investments. Stavebné práce začnú v prvom kvartáli roku 2015 po udelení stavebného povolenia.

Súčasťou celého projektu budú, okrem plánovaných 335 bytov, aj priestory občianskej vybavenosti o rozlohe viac ako 1000 m2 a parkovacia kapacita v objeme 767 parkovacích miest.

Autorom architektonického konceptu je slovinská kancelária Arhitektura Krušec a krajinnú architektúru projektu a návrh sadových úprav navrhlo štúdio AKKA tiež zo Slovinska. Na projekte autorsky spolupracovalo aj slovenské štúdio Vallo Sadovsky Architects.

Rezidencie Pri mýte prichádzajú s výnimočnými prvkami vonkajšej zelene ako napríklad stromy vo výške až 9 metrov a integrovaný zavlažovací systém. Súčasťou projektu bude aj promenáda, parkové zóny prístupné verejnosti a polosúkromné zóny určené pre rezidentov. Okrem tienenia lodžií, ktoré umožní znížiť použitie klimatizácií, ráta projekt aj s ďalšími modernými ekologickými prvkami, ako sú napríklad solárne panely na výhrev vody a nabíjacie stanice na elektromobily.

Na základe viacerých diskusií sa tiež Penta Investments rozhodla uvoľniť 230 000 eur a spolufinancovať niektoré aktivity mestskej časti zamerané na obnovu a rozvoj, podporu aktivít pre deti a mládež i seniorov, ktoré priebežne konzultuje s predstaviteľmi mestskej časti.

Súvisiace články

Aktuálne správy