Firma TMR za trištvrte roka s výnosmi 43,2 mil. eur

Zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi za trištvrte roka medziročne klesol o 3,6 %, avšak v treťom kvartáli sa tento ukazovateľ zlepšil o 21,2 %

Spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR), ktorá sa zaoberá prevádzkovaním zariadení cestovného ruchu, dosiahla v období od 1. novembra minulého roka do 31. júla 2014 výnosy 43,2 mil. eur. Podľa výsledkov, ktoré firma zverejnila v piatok, v treťom kvartáli mierne klesli výnosy na 10,4 mil. eur. Zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) za trištvrte roka medziročne klesol o 3,6 %, avšak v treťom kvartáli sa tento ukazovateľ zlepšil o 21,2 %.

„Výsledky za prvých deväť mesiacov roka považujem za úspech v porovnaní s minulým rekordným rokom a vzhľadom na extrémne miernu a suchú zimnú sezónu a relatívne nepriaznivé počasie počas leta,“ zhodnotil finančné výsledky predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ TMR Bohuš Hlavatý. Zároveň dodal, že zimná sezóna, ktorá bola pre počasie kratšia, mala negatívny dopad na počet osobo-dní na lanovkách spoločnosti. V letnej sezóne podľa Hlavatého firma bojovala s daždivým počasím, ktoré ovplyvnilo turistiku, ale aj pobyt v aquaparkoch.

Počet návštevníkov v horských strediskách TMR dosiahol v sledovanom období 1,16 mil., čo predstavuje pokles o 6,6 %, pričom počas tretieho kvartálu navštívilo strediská 259 tis. turistov. Aquapark Tatralandia zaznamenal za trištvrte roka o 6,7 % návštevníkov menej. Priemerná obsadenosť hotelov portfólia sa medziročne mierne zlepšila na 48,1 %, zatiaľ čo priemerná denná cena na izbu narástla o 13,4 %.

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a. s. pôsobí v oblasti cestovného ruchu v strednej a východnej Európe. Firma sama alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Do konca roka 2013 preinvestovala do rozvoja a modernizácie stredísk takmer 190 mil. eur. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.

Súvisiace články

Aktuálne správy