Tržby a zisk spoločnosti Oracle nenaplnili očakávania

Softvérová firma za svoj účtovný prvý štvrťrok vykázala tržby 8,6 mld. USD a upravený zisk 62 centov na akciu, analytici predpovedali tržby 8,78 mld. USD a upravený zisk 64 centov na akciu.

SAN FRANCISCO 19. septembra (SITA, Reuters) – Americká softvérová spoločnosť Oracle Corp za svoj účtovný prvý kvartál končiaci sa 31. augusta vykázala tržby, ktoré nenaplnili očakávania analytikov. Výšku celkových tržieb poškodil pokles tržieb za hardware o 7,6 %. Celkové tržby firmy za jún až august sa síce zvýšili o 3 % na sumu 8,6 mld. USD, ale nenaplnili očakávania analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, že budú v objeme 8,78 mld. USD. Tržby za hardware oslabili na 1,17 mld. USD.

Čistý zisk spoločnosti Oracle Corp za jej účtovný prvý štvrťrok bol na úrovni 2,18 mld. USD, čiže 48 centov na akciu. V porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho účtovného roka tak oslabil, keďže za jún až august 2013 bol vo výške 2,19 mld. USD. Upravený zisk firmy za jún až august 2014 bol v sume 62 centov na akciu. Analytici v priemere odhadovali, že Oracle dosiahne upravený zisk 64 centov na akciu.

Oracle ďalej informoval, že z funkcie generálneho riaditeľa vo štvrtok odstúpil spoluzakladateľ Larry Ellison, ktorý firmu viedol 37 rokov. Na poste šéfa ho nahradili Safra Catzová a Mark Hurd. Ellison však zostáva vo firme vo funkcii výkonného predsedu a technologického riaditeľa. Hodnota akcií firmy Oracle vo štvrtok večer po uzatvorení riadneho obchodovania klesla o 2 % na 40,70 USD za kus.

(1 EUR = 1,2872 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy