Ruská vláda schválila návrh rozpočtu na obdobie rokov 2015-17

Ruská vláda dnes schválila návrh rozpočtu na obdobie rokov 2015-17, ktorý nepočíta so zvyšovaním žiadnej z daní, ani so zavedením dane z predaja v budúcom roku 2015. Oznámil to dnes minister financií Anton Siluanov. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá pripomína, že ide o prvý rozpočet od pripojenia Krymu k Rusku a uvalenia západných sankcií na Moskvu za jej postup v ukrajinskej kríze.
„Ruská vláda dnes zvážila návrh rozpočtu na roky 2015 – 2017 a akceptovala návrhy, ktoré pripravilo ministerstvo financií,“ povedal Siluanov novinárom.
Minister dodal, že vláda sa rozhodla vyhnúť sa na budúci rok zvýšeniu daní a daňového zaťaženia, a nezavedie ani daň z predaja. A rozpočet počíta aj s vytvorením tzv. protikrízového rezervného fondu vo výške 190 miliárd rubľov (3,82 miliardy eur).
Podľa agentúry RIA Novosti vláda vo svojom návrhu očakáva na budúci rok rozpočtové príjmy vo výške 15,08 bilióna RUB, čo zodpovedá 19,4 % hrubého domáceho produktu (HDP), výdavky na úrovni 15,15 bilióna RUB, alebo 20 % HDP, a schodok v rozpočte by mal dosiahnuť 430 miliárd RUB.

Súvisiace články

Aktuálne správy