S&P znížila Venezuele úverový rating o jeden stupeň

Medzinárodná agentúra Standard & Poor's Ratings Services (S&P) znížila úverový rating Venezuely o jeden stupeň, pretože vláda nedokázala zabrániť zhoršeniu situácie v ekonomike.

Medzinárodná agentúra Standard & Poor’s Ratings Services (S&P) znížila úverový rating Venezuely o jeden stupeň, pretože vláda nedokázala zabrániť zhoršeniu situácie v ekonomike. Informoval o tom portál RTTNews.
Presnejšie, S&P znížila rating dlhodobých záväzkov Venezuely v zahraničnej mene na CCC+ z B- s a v domácej mene na C z predchádzajúce úrovne B. V oboch prípadoch s negatívny výhľadom. To signalizuje, že riziko štátneho bankrotu latinskoamerickej krajiny v nasledujúcich dvoch rokoch stúpa.
Podľa S&P recesia ekonomiky, vysoká inflácia a stúpajúci vonkajší tlak na devízovú likviditu budú naďalej znižovať kapacity vlády v otázke splácania externých záväzkov. Negatívny výhľad zase odráža obavy z ďalšieho zhoršovania situácie v ekonomike aj ďalšej polarizácie politickej scény, čo môže spôsobiť Venezuele problémy so splácaním dlhov.

Súvisiace články

Aktuálne správy