Poľské cargo CTL je na predaj, záujem údajne má aj Křetínský s Tkáčom

, E15 Foto: SITA

Skupina podnikateľov Daniela Křetínského a Patrika Tkáča je momentálne na pytačkách v Poľsku, kde chce kúpiť jedného z tamojších lídrov na poli dopravy spoločnosť CTL Logistics, informuje portál E15. Poľská firma, ktorej sila tkvie predovšetkým v železničných prepravách, je momentálne na predaj. Záujem o CTL však prejavil začiatkom septembra aj poľský dominant PKP Cargo.

Energetický a priemyselný holding (EPH) chce hrať v blízkej dobe významnú úlohu aj na stredoeurópskom dopravnom trhu. Ako informuje E15, je logické, že sa CTL Logistics prepojí s dcérskou spoločnosťou českého holdingu EP Cargo. "EPH sleduje zaujímavé príležitosti na okolitých trhoch, na druhej strane nekomentuje špekulácie o svojich akvizičných zámeroch," vyjadril sa hovorca holdingu Daniel Častvaj.

CTL Logistics je najväčším alternatívnym nákladným dopravcom na poľských koľajniciach, ktorého trhový podiel sa blíži siedmim percentám. Prevádzkuje takmer 200 lokomotív a 4800 vagónov. Pre EPH je pritom dôležité, že takmer polovica vagónov poľskej firmy sú "uhliaky". Doprava uhlia a ďalších energetických surovín tvorila vlani u CTL Logistics vyše 40 percent z celkových 13 miliónov ton nákladu. Navyše sa zaoberá aj cestnou logistikou, námorným zasielateľstvom alebo rekultiváciou po ťažbe.

Súvisiace články

Aktuálne správy