Orange neplánuje ďalšie akvizície

Plánovaná kúpa španielskeho operátora Jazztel predstavuje mimoriadny prípad, uviedol generálny riaditeľ francúzskej telekomunikačnej skupiny Orange

Francúzska telekomunikačná skupina Orange v súčasnosti neplánuje ďalšie akvizície. Vyhlásil to v utorok generálny riaditeľ spoločnosti Stephane Richard. Plánovanú kúpu španielskeho operátora Jazztel označil za mimoriadny prípad. Na existujúcich trhoch sa chce podľa neho Orange zameriavať na ďalšiu integráciu služieb v segmente pevných aj mobilných sietí. Francúzska skupina v pondelok informovala, že chce podať ponuku na prevzatie operátora Jazztel, ktorú oceňuje na 3,4 mld. eur. Akcionárom španielskej firmy chce ponúknuť 13 aur za akciu v hotovosti. To je podľa odhadov Orange o 34 % viac, než bola priemerná cena akcií Jazztelu za posledných 30 dní.

 

Generálny riaditeľ skupiny spresnil, že kúpu chce Orange financovať aj vydaním nových akcií. Hodnota emisie podľa neho neprekročí 2 mld. eur a skupina bude hľadať riešenie, ktoré bude najpriaznivejšie z pohľadu jej súčasných akcionárov, dodal Richard. Orange podľa neho očakáva, že pozitívny vplyv na ziskovosť skupiny bude mať akvizícia Jazztelu od roku 2017.

Orange pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom Orange Slovensko. Tento operátor poskytuje komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

Súvisiace články

Aktuálne správy