Priemyselná produkcia eurozóny aj EÚ v júli rástla

Sezónne upravená priemyselná produkcia eurozóny v júli medzimesačne posilnila o 1 % a v rámci celej 28-člennej Európskej únie o 0,7 %. Informoval o tom štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Nemal však k dispozícii údaje o slovenskom priemysle

Sezónne upravená priemyselná produkcia eurozóny v júli medzimesačne posilnila o 1 % a v rámci celej 28-člennej Európskej únie o 0,7 %. Medziročne v rámci eurozóny stúpla o 2,2 % a v rámci celej EÚ o 2 %. Informoval o tom v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. V správe Eurostatu však chýbali júlové údaje o slovenskej priemyselnej produkcii. Úrad uviedol, že údaje zo Slovenska nemal k dispozícii. Podľa údajov Štatistického úradu SR v júli na Slovensku priemyselná produkcia medziročne stúpla o 4,4 % a medzimesačne o 0,1 %.

Najvýraznejší medzimesačný nárast priemyselnej produkcie v júli evidovali v Írsku (11,3 %), v Estónsku (2,8 %), v Slovinsku (2,3 %) a v Chorvátsku (2,1 %). Najvýraznejší pokles zaznamenalo Dánsko (-4,7 %), Malta (-4,2 %) a Grécko (-1,7 %). V medziročnom porovnaní najviac rástla priemyselná produkcia v Írsku (17,6 %), v Maďarsku (12,3 %) a v Slovinsku (9,2 %). Najvýraznejšie medziročne klesala produkcia priemyslu v Dánsku (-6,4 %), vo Švédsku (- 5 %) a vo Fínsku (-2,7 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy