Firma OMV zaznamenala iba normálne výkyvy dodávok plynu

Rakúska spoločnosť OMV zaznamenala pokles dodávok plynu z Ruska do Rakúska v objeme do 15 %. Zo stanoviska spoločnosti vyplýva, že je to v tomto období normálne

Rakúska spoločnosť OMV zaznamenala pokles dodávok plynu z Ruska do Rakúska, tento pokles však nepresahuje fluktuáciu, ktorá je v tomto období bežná. V piatok to uviedol hovorca spoločnosti OMV Robert Lechner. Pokles dodávok plynu z Ruska dosahuje hodnotu do 15 %.

„Informácie, ktoré máme, hovoria, že sme stále pod dohodnutým objemom. To znamená, že miera fluktuácie sa pohybuje medzi desiatimi až pätnástimi percentami, čo je pre toto obdobie normálne,“ povedal Lechner. Podľa jeho slov sa nikto nemusí báť, že nebudú fungovať plynové horáky. Zároveň dodal, že spoločnosť OMV má zásobníky plynu plné na viac ako 90 %.

Vo štvrtok hlásili nižšie dodávky plynu z Ruska Slovensko aj Poľsko. Slovenský plynárenský priemysel (SPP) zaznamenal mierny pokles dodávok plynu o približne 10 %. Slovenskí odberatelia však nemusia mať podľa plynárov žiadnu obavu z toho, že by aktuálny stav v dodávkach plynu nejako pocítili. Aj Poliaci stále hlásia znížené dodávky plynu z Ruska. „Stále dostávame menšie množstvá plynu, než žiadame,“ povedala hovorkyňa spoločnosti Gaz-System Malgorzata Polkowska. Neuviedla však, o koľko sú dodávky nižšie. Zároveň informovala, že Poľsko dostáva viac plynu z Česka a z Nemecka.

Súvisiace články

Aktuálne správy