Trestá Apple Čínu za úniky informácií o iPhone 6?

 Aj keď sa smartphone iPhone 6 v Číne vyrába, fanúšikovia spoločnosti Apple si nebudú môcť kúpiť toto zariadenie počas prvého dňa celosvetových predajov (budúci piatok).

 

Aj keď sa smartphone iPhone 6 v Číne vyrába, fanúšikovia spoločnosti Apple si nebudú môcť kúpiť toto zariadenie počas prvého dňa celosvetových predajov (budúci piatok). A mnohí Číňania chcú vedieť prečo.

Existujú dve teórie o dôvode prečo spoločnosť Apple o odložení predajov iPhone 6, na najväčšom svetovom trhu so smartphonmi takto rozhodla: Niektorí hovoria, že je to o tom, že Čína trestá Apple a iní uvádzajú, že Apple chce potrestať Čínu.

Prvá domnienka je, že čínski regulátori meškajú z rozhodnutiami. V stredu denník Business Herald prišiel so správou, kde citoval nemenovaných ľudí z priemyslu, ako uvádzajú, že čínska vláda musí rozhodnúť, cez akého operátora bude Apple predávať iPhone 6 a iPhone 6 plus, ale požadovaná licencia by mohla byť udelená až „za týždeň . „

Reportér Sina Tech a člen Sina Weibo Community Committee – Zheng Jun posilnili túto teóriu, keď na svojom bloggu Weibo písali o tom, že spoločnosť Apple sa stretla z „odporom“ od čínskeho ministerstva priemyslu a informačných technológií, ktoré vydáva prístupové povolenia pre telekomunikačné zariadenia.

Ale iní to vidia, ako vykonanie pomsty spoločnosti Apple pre čínskych mobilných operátorov, ktoré podporili únik podrobností o novom iPhone.

V poslednom týždni, traja veľký telekomunikačný operátori – China Mobile, China Telecom a China Unicom zverejnili niektoré predtým tajné informácie o tomto výrobku. China Telecom išla tak ďaleko, že zobrazila fotografiu modelu iPhone 6 na svojich internetových stránkach a sieť Hunan vo vlastníctve China Mobile odhalila rozmery smartphonu iPhone 6 a dátum 19. septembra označila za dátum, kedy bude ponúkaný na maloobchodnom trhu.

Je zrejmé, že oneskorenie predajov v pevninskej Číne je hanbou pre čínskych operátorov: Všetci traja ho už v pred-objednávkach ponúkali on-line, ale potom, čo Apple v stredu uviedol, že tento národ by nemal byť medzi tými, ktoré sa zúčastnia počiatočných predajov, vykonali stiahnutie možnosti týchto pred-objednávok.

Zdroj: TheIndependent

Súvisiace články

Aktuálne správy