Fitch potvrdila spoločnosti Groupama a jej dcéram rating

Agentúra Fitch Ratings potvrdila francúzskej poisťovni Groupama S. A. a jej hlavným dcérskym firmám rating finančnej sily poistiteľa (IFS) na úrovni BBB. Zároveň jej priznala aj úverovú kvalitu emitenta (IDR) na úrovni BBB-. U emitovaných podriadených dlhových nástrojov Groupame prisúdila rating BB. Informovala o tom spoločnosť Groupama.

Potvrdenie ratingu odráža podľa agentúry zlepšujúcu sa kapitálovú primeranosť spoločnosti, únosný dlh a významnú diverzifikáciu obchodných činností a rizík. Súčasne zohľadňuje aj dobré obchodné postavenie a obnovujúcu sa ziskovosť. Skupina sa vrátila k zisku, čo vypovedá o zlepšujúcej sa prevádzkovej výkonnosti spoločnosti. Fitch očakáva, že obnova ziskovosti bude pretrvávať počas celého tohto roka, preto ratingom IFS a IDR udelila pozitívny výhľad.

Francúzska poisťovňa Groupama, ako vlastník ochranných značiek Groupama, Gan a Amaguiz, pôsobí v jedenástich štátoch, v ktorých vykonáva poisťovaciu, bankovú činnosť a poskytuje súvisiace služby. Groupama Garancia je na slovenskom poistnom trhu prítomná od 1. januára 2009. V súčasnosti pôsobí ako pobočka poisťovne maďarskej poisťovne Groupama Garancia Biztosító.

Súvisiace články

Aktuálne správy