SVP vyhlásil nový tender na obnovu hrádze Vodného diela Kráľová

Predpokladaná cena rekonštrukcie pravostrannej hrádze Vodného diela Kráľová je naďalej 10,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Slovenský vodohospodársky podnik, š.p. (SVP) vyhlásil novú verejnú súťaž na rekonštrukciu pravostrannej hrádze Vodného diela (VD) Kráľová. Predpokladaná cena stavebných prác plánovaných od januára do konca septembra budúceho roku je naďalej 10,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Vodohospodári plánujú investíciu financovať s využitím peňazí Kohézneho fondu Európskej únie z Operačného programu Životné prostredie, v rámci opatrení na ochranu pred povodňami. Lehota na predkladanie ponúk je 21. októbra, otváranie ponúk je plánované 22. októbra v odštepnom závode SVP v Piešťanoch, ktorý je aj kontaktným miestom pre záujemcov o účasť v tendri.

SVP v auguste zrušil predtým vyhlásenú verejnú súťaž na rekonštrukciu pravostrannej hrádze VD Kráľová. Zdôvodnil to zmenou podmienok od vyhlásenia tendra a tým, že negarantuje riadny priebeh verejného obstarávania. Oznámenie o vyhlásení súťaže bolo totiž zverejnené vo Vestníku verejného obstarávania ešte pred vydaním konečného súhlasu verejného obstarávateľa na vyhlásenie súťaže.

Slovenský vodohospodársky podnik, š. p. so sídlom v Banskej Štiavnici bol založený rozhodnutím ministerstva pôdohospodárstva v decembri 1996, v Obchodnom registri SR je zapísaný od 1. júla 1997. Vznikol spojením štyroch štátnych podnikov Povodie Dunaja, Povodie Váhu, Povodie Hrona a Povodie Bodvy a Hornádu. Podnik má od augusta 2012 štyri odštepné závody Banská Bystrica, Piešťany, Bratislava a Košice, jeho kmeňové imanie je 891,248 mil. eur. Spravuje vodné toky v dĺžke takmer 33 tisíc kilometrov, 287 vodných nádrží, necelých tritisíc kilometrov ochranných hrádzí a kanálovú sieť v dĺžke vyše 1 800 kilometrov, takisto je prevádzkovateľom Vodného diela Gabčíkovo. Celková plocha povodí je 49 tisíc štvorcových kilometrov.

Súvisiace články

Aktuálne správy