Malá rodinná firma z Česka prerazila do sveta: Unikátnym vynálezom!

, ihned.cz, Ba

Nový český vynález by mal vyriešiť nedostatok miest na sedenie. Určite ste sa stretli so situáciou, kedy ste stáli na zastávke alebo ste čakali než sa dostanete na radu. Chceli ste si sadnúť, ale nemali ste kde. Práve pre vás je tento vynález určený!

Tento vynález vznikol v malej českej rodinnej firme. Ide o špeciálny batoh s pomenovaním Bagobago, ktorý v sebe ukrýva vnútornú rozkladaciu stoličku.

Ide o jednoduchý princíp a tento nápad má vo svete za to unikát.

Vynález si už získal veľa fanúšikov na českom crowdfundingovom serveri Hithit a takmer dvojnásobne presiahol požadovanú sumu. Záujem o sedací batoh majú už aj zo zahraničia.

Ako to bolo?

Príbeh vzniku tohto vynálezu súvisí so životnou situáciou vynálezcu. Raz, keď sa liečil so zlomenou nohou zistil, že si nemá kde sadnúť, aby si počas chôdze niekde odpočinul. Napadlo ho, že by bolo dobré mať priamo v batohu zabudovanú stoličku, tak, aby by si nezašpinil chrbát a ani batoh.

Vývoj vynálezu trval asi rok. Toto je už trinásty prototyp, pretože sa vždy našlo niečo, s čím neboli výrobcovia spokojní.

Konštrukciu posudzovali aj odborníci ako ortopéd, kvôli nastaveniu správnej výšky batoha pre pohodlie budúcich užívateľov.

Firma si tento vynález dala hneď patentovať. Podobné riešenie totiž inde na svete zrejme nenájdete.

Čiastočnou konkurenciou tomuto vynálezu sú všetky batohy alebo nejaké ľahké prenosné stoličky. Priameho konkurenta v tomto prípade vynález zatiaľ nemá. Firma sa snaží vyrábať diskrétne, ľahké a elegantné riešenie spojenia batohu a stoličky.

Váži len 400 gramov

Batoh totiž váži len 400 gramov a konštrukcia pritom unesie až 130 kilogramového človeka.

Batoh sa vyrába v Česku. Firma chce dosiahnuť vysokú kvalitu a bezpečnosť, ktorú by výroba v zahraničí nemusela zaručiť. Nevýhodou je vyššia cena výrobku, ktorú zdvihli aj požiadavky distribútorov, ktorí žiadajú vysoké rabaty.

Záujem o tento špeciálny batoh je vo Francúzsku, Škandinávii, Španielsku a tiež v Kórei. Rozvoj vynálezu bude pokračovať

Batoh sa ešte nedostal ani do predaja a firma premýšľa o jeho ďalšom rozvoji. Zatiaľ sa predalo asi 500 kusov. Záujemci si  batoh zatiaľ nemôžu vyskúšať. Preto si myslia, že konštrukcia batohu  je ťažká. Ale opak je pravdou, čo každého zatiaľ iba potešilo.

Bude aj viac farieb a veľkostí

Pre viacdenných turistov je terajší objem batoha 22 litrov málo. V budúcnosti preto plánuje firma vyrábať viac farebných variácií a veľkostí batoha.  

Záujem o batoh prejavili aj turisti, elektrikári, fotografi, športovci alebo poľovníci. Možno sa teda dočkáme aj špecializovaných variantov, o ktorých firma už premýšľa.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy